21.11.2017 год., 21:21 ч.
София
Облачно
6°C
Влажност: 60%
Вятър: 2 m/s СЗ
 
Пловдив
Облачно
7°C
 
Варна
Ясно
4°C
 

Посрещнаха Фандъкова с ученически бележник

27 юли 2009 год., 16:16 ч. | Образование, Правителство

Снимка: gradskibg

Новият министър на образованието Йорданка Фандърова бе посрещната в Министерството на образованието и науката, което вече ще се преобразува в Министерство на образованието, младежта и науката. Там тя получи като подарък от бившия министър на ведомството Даниел Вълчев ученически бележник. Фандъкова пък от своя страна подари на Вълчев икона на св. Седмочисленици.

Завиждам на Фандъкова, че зад гърба си ще има едно силно реформаторско мнозинство, каза Вълчев, цитиран от БГНЕС. Най-много ме е яд за стратегията за научните изследвания, донякъде това е и наша вина, късно започнахме и с професионалното образование, допълни той.

Издигането на престижа на преподавателската професия ще бъде приоритет в работата на новото ръководство на Министерството на образованието, младежта и науката.  “Много трудно доказуеми са случаите с корумпирани преподаватели в образователните среди. При всички случаи това е нещо, което трябва да бъде обект на други органи и при доказване да се вземат веднага адекватни мерки”, коментира Фандъкова скандала с корупцията в УНСС, станала популярна като аферата “Петкан”.

Фандъкова каза, че в момента най-важно е да се гарантира финансирането на училищата, за да може началото на учебната година да бъде спокойно планирано.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/novinari/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044