24.04.2018 год., 10:46 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

Посрещнаха Фандъкова с ученически бележник

27 юли 2009 год., 16:16 ч. | Образование, Правителство

Снимка: gradskibg

Новият министър на образованието Йорданка Фандърова бе посрещната в Министерството на образованието и науката, което вече ще се преобразува в Министерство на образованието, младежта и науката. Там тя получи като подарък от бившия министър на ведомството Даниел Вълчев ученически бележник. Фандъкова пък от своя страна подари на Вълчев икона на св. Седмочисленици.

Завиждам на Фандъкова, че зад гърба си ще има едно силно реформаторско мнозинство, каза Вълчев, цитиран от БГНЕС. Най-много ме е яд за стратегията за научните изследвания, донякъде това е и наша вина, късно започнахме и с професионалното образование, допълни той.

Издигането на престижа на преподавателската професия ще бъде приоритет в работата на новото ръководство на Министерството на образованието, младежта и науката.  „Много трудно доказуеми са случаите с корумпирани преподаватели в образователните среди. При всички случаи това е нещо, което трябва да бъде обект на други органи и при доказване да се вземат веднага адекватни мерки“, коментира Фандъкова скандала с корупцията в УНСС, станала популярна като аферата „Петкан“.

Фандъкова каза, че в момента най-важно е да се гарантира финансирането на училищата, за да може началото на учебната година да бъде спокойно планирано.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.