26.04.2018 год., 07:11 ч.
София
Слънчево
17°C
Влажност: 63%
Вятър: 0 m/s С
 
Пловдив
Слънчево
20°C
 
Варна
Слънчево
21°C
 

РИОСВ: Няма опасност за населението в Кърджалийско

20 авг. 2009 год., 15:00 ч. | Региони

Снимка: архив БГНЕС

Стойностите на серния диоксид под 350 микрограма на кубичен метър въздух не оказват влияние върху здравето на хората. Това съобщи за „Новинариум” Мариана Вълчева, връзки с обществеността на РИОСВ – Хасково.

При превишаване на т.нар. “алармен праг” от 500 микрограма на кубичен метър въздух се приема, че тези концентрации влияят на чувствителни групи от населението, каквито са хората, страдащи от астма или различни белодробни заболявания, обяви още Вълчева.

От РИОСВ – Хасково са наложили санкции на завода за преработка на оловни и цинкови концентрати. Глобите са текущи и се заплащат от дружеството ежемесечно.

В Кърджали и Димитровград са позиционирани автоматични измервателни станции на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС), които посредством система за пренос на данни във всеки един час от денонощието изпращат в регионалната екоинспекция информация за няколко показателя за качеството на атмосферния въздух. Един от тях е серният диоксид.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.