21.11.2017 год., 21:21 ч.
София
Облачно
6°C
Влажност: 60%
Вятър: 2 m/s СЗ
 
Пловдив
Облачно
7°C
 
Варна
Ясно
4°C
 

РИОСВ: Няма опасност за населението в Кърджалийско

20 авг 2009 год., 15:00 ч. | Региони

Снимка: архив БГНЕС

Стойностите на серния диоксид под 350 микрограма на кубичен метър въздух не оказват влияние върху здравето на хората. Това съобщи за „Новинариум” Мариана Вълчева, връзки с обществеността на РИОСВ – Хасково.

При превишаване на т.нар. “алармен праг” от 500 микрограма на кубичен метър въздух се приема, че тези концентрации влияят на чувствителни групи от населението, каквито са хората, страдащи от астма или различни белодробни заболявания, обяви още Вълчева.

От РИОСВ – Хасково са наложили санкции на завода за преработка на оловни и цинкови концентрати. Глобите са текущи и се заплащат от дружеството ежемесечно.

В Кърджали и Димитровград са позиционирани автоматични измервателни станции на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС), които посредством система за пренос на данни във всеки един час от денонощието изпращат в регионалната екоинспекция информация за няколко показателя за качеството на атмосферния въздух. Един от тях е серният диоксид.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/novinari/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044