24.04.2018 год., 10:37 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

Откриват обновеното германско гробище в Прилеп

29 авг. 2009 год., 06:36 ч. | Общество

prilep-12908

Снимка: bg.wikipedia.org

Възстановеното германско гробище, в което са погребани и български офицери и войници, участвали в Първата световна война, ще бъде тържествено открито в гр. Прилеп, Македония.

От българска страна ще присъства делегация, в която са включени от заместник-министъра на отбраната Аню Ангелов,  депутати от Комисията по външна политика и отбрана към НС, първият заместник-началник на Щаба по подготовката на Сухопътните войски генерал-майор Димитър Димитров, председателите на четирите военнопатриотични съюза, както и представители на Националния военноисторически музей.

Държавният секретар на Федералното министерство на отбраната на Федерална Република Германия Кристиян Шмит също ще е от присъстващите на откриването.

Поканени са и роднини на погребаните в гробището войници, загинали през Първата световна война.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.