24.04.2018 год., 10:34 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

Премиерът Борисов среща Путин днес

1 сеп. 2009 год., 06:43 ч. | Правителство

bb-10109

Снимка: "Труд"

Българският министър-председател Бойко Борисов ще проведе лична среща с руския си колега Владимир Путин в полския град Гданск днес. Основната тема, която ще обсъдят двамата е българо-руските енергийни проекти.

В Полша Борисов ще участва в мероприятията по отбелязването на 70-годишнината от началото на Втората световна война, която избухва на 1 септември 1939 год.

Полският президент Лех Качински, премиерът Доналд Туск, германският канцлер Ангела Меркел, премиерът на Швеция Фредрик Рейнфелд, руският премиер Владимир Путин ще вземат участие в церемонията, която ще се състои пред Паметника на героите във Вестерплате.

Министърът на външните работи Румяна Желева, посланикът ни в Полша Иван Найденов и началникът на премиерския кабинет Румяна Бъчварова са сред участниците във водената от Борисов делегация.

Путин ще разговаря и с премиерите на Украйна, Холандия, Финландия, Хърватия и Словения, съобщи зам.-ръководителят на руското правителство Юрий Ушаков.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.