24.04.2018 год., 10:40 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

Четирима министри ще отговарят на днешния парламентарен контрол

4 сеп. 2009 год., 06:49 ч. | Народно събрание

parl-10409

Снимка: Sofia Photo Agency

Народното събрание ще проведе днес редовно пленарно заседание и парламентарен контрол.

Министърът на финиансите Симеон Дянков, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, министърът на труда и социалната политика ще Тотю Младенов отговарят на въпроси от народни представители във времето за парламентарен контрол.

Сред авторите на отправени въпроси са бившият вътрешен министър Михаил Миков, бившият транспортен министър Петър Мутафчиев, бившият финансов министър Пламен Орешарски и бившият вицепремиер Меглена Плугчиева.

Министърът на отбраната Николай Младенов е поискал отлагане на отговора със седем дни.

На пленарното заседание ще се проведе първо четене и обсъждане на законопроекта за изменение на Закона за изменение и допълнение на Закона за професионалното образование и обучение, внесен от Министерски съвет.

Комисия по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите също заседава днес – изслушан ще бъде министърът „без портфейл“ Божидар Димитров относно постъпила в Народното събрание Петиция срещу малтретирането на българи в Република Македония, организирана от независима гражданска инициатива “Братя българи, ние сме со вас”.

Редовното пленарно заседание започва в 10:00 ч., а парламентарният контрол – в 11:00 ч.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.