24.04.2018 год., 10:37 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

Подводните видеокадри на потъналия „Илинден“ публикува македонско издание

7 сеп. 2009 год., 11:29 ч. | Общество

rope-10709

Скъсалото се метално въже / кадър: "Сител"

Подводните видеокадри на потъналия в Охридското езеро туристически кораб „Илинден“ публикува македонско интернет издание.

На тях ясно се вижда, че корабът няма пробойни и е напълно цялостен. Заснето е и скъсаното метално въже, свързващо руля и направляващата перка, което се смята за основната причина за инцидента.

Президентът Георги Първанов и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков също разполагат със записа. Те са го предали на специално учредената комисия за разследване на инцидента, която включва експерти от България, Македония и  Хърватска.

Все още плавателният съд не е изваден от водата. Очаква се това да стане до края на деня.

Видеокадрите можете да открете в македонското издание „Сител“ – http://sitel.com.mk/?ItemID=FA855B6328518344A7BD2C4E933005E9.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.