24.04.2018 год., 10:28 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

“Дойче веле” спира да излъчва по честота в България

1 юли 2011 год., 06:47 ч. | Медии

0107-dw1

Снимка: Reuters

След 20-годишно излъчване в българския радиоефир – “Дойче веле” спира да излъчва на вълните на софийската си УКВ-честота от днес. Промяната е следствие от намаляването на бюджета на немската държавна радиостанция, излъчваща на повече от 30 езика.

Решението е затворило и станциите в Букурещ, Прищина и Тирана, а от днес се редуцират и излъчванията на сръбски, хърватски, босненски и македонски. Радиото напълно спира да излъчва на хинди, като разпространението на съдържание дори на немски и английски език ще бъде намалено.

Причината за промяната, наложена от Бундестага, е глобалната стратегия, която предприема немската медия, измествайки акцента върху нови формати – телевизия, онлайн и мобилни продукти.

От българската редакция на немското радио обявиха, че промяната няма да се отрази на съдържанието, тъй като “Дойче веле” ще продължи да съществува – като радио, като информационен портал, дори като телевизия. Продължаването на излъчванията ще се случи с предавания по БНР и “Дарик”.

Редакционната колегия на българското издание, която към момента наброява 24 души, ще бъде редуцирана. От “Дойче веле” – България, увериха, че имат амбицията да предлагат повече и по-разнообразни журналистически продукти.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.