22.02.2018 год., 11:00 ч.
София
Дъжд
6°C
Влажност: 75%
Вятър: 6 m/s ЮИ
 
Пловдив
Облачно
4°C
 
Варна
Дъжд
3°C
 

Нямало полицейско нахлуване в шуменската болница

1 юли 2011 год., 09:21 ч. | Региони

0107-bol1

Снимка: Sofia Photo Agency

Наистина е проведена проверка на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен, но във вторник и без нахлувания на полицаи, каза пред БНР районният прокурор на града Димитър Димов – като опровержение на разпространената от народния представител Димитър Дъбов информация, че е извършено нахлуване на цивилни полицаи с оръжия в шуменското лечебно заведение вчера.

Димов увери, че проверката, извършена от Икономическа полиция – Шумен, но под ръководството на районен прокурор, е напълно законна и е в синхрон с плана на полицейските органи в града, като бе категоричен, че проверката е планирана и няма постъпили оплаквания след нея.

Установени са несъответстия между присъстващите в здравното заведение по документи и реалният брой на пациентите. При констатираните 3 нарушения в пет от клиниките на болницата двама от фалшивите пациенти са се върнали по време на проверката, като са им съставени актове.

В проверката са участвали и служители на Националната здравно-осигурителна каса, които са удостоверявали осигурителния статус на пациентите.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.