22.11.2017 год., 14:42 ч.
София
Слънчево
13°C
Влажност: 50%
Вятър: 3 m/s СЗ
 
Пловдив
Слънчево
15°C
 
Варна
Слънчево
11°C
 

Йордан Недев сменя Пенчо Попов като директор на БДЖ

1 юли 2011 год., 17:28 ч. | Ведомства

Йордан Недев е новият изпълнителен директор на Българските държавни железници (БДЖ), а Пенчо Попов е освободен от длъжността, съобщи в-к “Дневник”, позовавайки се на правителствени източници.
Все още няма официално потвърждение на информацията.
Йордан Недев

Снимка:

Йордан Недев е новият изпълнителен директор на Българските държавни железници (БДЖ), а Пенчо Попов е освободен от длъжността, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Информацията, че Пенчо Попов е освободен от поста си – бе потвърдена и от председателя на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения Иван Вълков, който каза пред Агенция “Фокус”, че рокадата е с цел оптимизация на работата във ведомството.

Пенчо Попов бе назначен на поста директор на БДЖ през октомври 2009 г. от тогавашния транспортен министър Александър Цветков. Тогава той замени уволнения заради злоупотреби Христо Монов.

Йордан Недев е бил експерт по приватизацията на български предприятия в немската консултантска компания Roland Berger, а към момента работи като управляващ партньор по корпоративни финанси в “ММД”. Работил е като изпълнителен директор на компанията за финансови новини “Инвестор.БГ”. Бил е финансов консултант на Българската фондова борса и финансов директор на СЕП – България. Завършил е “Икономика” в СУ “Св. Климент Охридски”, както и магистратура по финанси London Business School във Великобритания. Владее английски, испански и руски.

Изпълнителният директор на летище “София” Атанас Танчев също беше сменен от поста.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/novinari/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044