24.04.2018 год., 10:44 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

Младич ще бойкотира заседанието в Хага

4 юли 2011 год., 08:36 ч. | Европа

0407-rm1

Снимка: Reuters

Генерал Ратко Младич, бившият командващ на армията на босненските сърби, възнамерява да направи бойкот на насроченото за днес заседание на Международния трибунал на ООН в Хага, съобщи „Ройтерс“.

Бившият военен лидер трябва да се яви днес пред съда, за да пледира по предявените срещу него многобройни обвинения за геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството.

Младич е взел решението, тъй като все още не са уточнени адвокатите, които ще го защитават по обвинението, информира адвокатът на генерала Милош Шалич. Той допълни, че Ратко Младич няма да признае вината си, ако със сила го принудят да пледира. На първото заседани по делото той отказа да го направи, а по процедура – ако обвиняемият откаже да го направи отново, съдията ще пледира „невинен” от негово име.

Съдиите по делото пък заявиха, че не им е известно за никакъв бойкот на заседанието, като уточниха, че се подготвят изслушвания на свидетели. Назначеният от съда сръбски адвокат Александър Алексич ще и днес интересите на подсъдимия.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.