24.04.2018 год., 10:44 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

Младич се изправи пред трибунала

4 юли 2011 год., 12:22 ч. | Европа

0407-ml2

Снимка: БГНЕС

Обвиненият в геноцид, военни предстъпления и престъпления срещу човечеството Ратко Младич пледира „невинен“ по всички от отправените му обвинения.

Намеренията на Младич да бойкотира заседанието на Международния трибунал в Хага не се осъществиха и той се яви пред съда. Магистратите отказаха поисканото от генерала в началото на заседанието отлагане на делото.

Бившият командващ на армията на босненските сърби заяви, че няма да слуша четенето на обвинението, ако не не бъде утвърден списъка с новите му адвокати – сърбинът Милош Шалич и руснакът Александър Мезяев. На днешното заседание по делото интересите на генерала обвиняемия бяха представлявани от служебния сръбски адвокат Александър Алексич.

Съдията по делото Алфонс Ори се принуди да отстрани Младич заради неуважение към трибунала, което наложи кратко прекъсване на заседанието.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.