26.04.2018 год., 07:18 ч.
София
Слънчево
17°C
Влажност: 63%
Вятър: 0 m/s С
 
Пловдив
Слънчево
20°C
 
Варна
Слънчево
21°C
 

Въоръжен пиян отвлече автобус между Слънчев бряг и Бургас

5 юли 2011 год., 06:43 ч. | Криминални

0507-poh1

Снимка: БГНЕС

Въоръжен мъж замалко да отвлече късно снощи минибус на бургаската фирма „Минибус експрес“, пътуващ по по линията Слънчев бряг-Бургас. Това съобщи пред Агенция „Фокус“ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

След щурм на автомобила от полицията близо до бензиностанция е задържан 46-годишният криминално проявен русенец Петър Петров.

Докато минибусът пътувал – мъжът извадил писолет и обявил на шофьора и спътниците си, че ще изпълняват неговите разпореждания.

Полицейските екипи на Областна дирекция Бургас са организирали съответните заградителни мероприятия, след като жена от минибуса е подала сигнал на телефон 112.

Автомобилът е бил заставен да спре и е бил щурмуван от полицаи, уточни още вътрешният министър. При задържането на похитителя в него е бил открит газов пистолет „Екол компакт“, преправен на боен.

Няма информация похитителят на микробуса на пътя Бургас – Слънчев бряг да е отправял искания, обяви пред „Фокус“ директорът на Областната дирекция на МВР – Бургас, Милен Димитров.

„Не е ясно и дали извършителят е искал да отвлече микробуса. Похитителят е бил видимо пиян. В момента го изчакват да влезе в кондиция, за да разговарят колегите с него“, уточни още Димитров.

Областната дирекция на полицията в Бургас е започнала разледване на инцидента.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.