21.11.2017 год., 21:24 ч.
София
Облачно
6°C
Влажност: 60%
Вятър: 2 m/s СЗ
 
Пловдив
Облачно
7°C
 
Варна
Ясно
4°C
 

Шенгенска операция “Шок” хвана бандити

6 юли 2011 год., 07:57 ч. | Криминални

0607-pol1

Снимка: БГНЕС

Специализирана полицейска операция “Шок” се провежда в момента на територията на цялата страна за установяване на обявени за издирване лица и крадени автомобили, съобщи министърът на вътршените работи Цветан Цветанов пред агенция “Фокус”. Операцията е международна, като е планирана и се ръководи от Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП).

Засилено полицейско присъствие има в София, Варна, Благоевград и Бургас.

Акцията е съместна между българските специализирани органи и евроатлантическите ни партньори.

36 души са задържани към момента, като операцията продължава. Извършват се процесуално-следствени действия в цялата страна.

Пред агенция “Фокус” директорът на Областната дирекция на полицията във Варна комисар Димитър Димитров заяви, че на входно-изходните точки на града са изградени контролно-пропускателни пунктове.

Операцията е по разпореждане на главния секретар на МВР Калин Георгиев. “Работи се основно по търсене на лица и моторни превозни средства, обявени за издирване по линия на Шенгенска информационна система”, каза още Димитров.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/novinari/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044