26.04.2018 год., 07:20 ч.
София
Слънчево
17°C
Влажност: 63%
Вятър: 0 m/s С
 
Пловдив
Слънчево
20°C
 
Варна
Слънчево
21°C
 

Шенгенска операция „Шок“ хвана бандити

6 юли 2011 год., 07:57 ч. | Криминални

0607-pol1

Снимка: БГНЕС

Специализирана полицейска операция „Шок“ се провежда в момента на територията на цялата страна за установяване на обявени за издирване лица и крадени автомобили, съобщи министърът на вътршените работи Цветан Цветанов пред агенция „Фокус“. Операцията е международна, като е планирана и се ръководи от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП).

Засилено полицейско присъствие има в София, Варна, Благоевград и Бургас.

Акцията е съместна между българските специализирани органи и евроатлантическите ни партньори.

36 души са задържани към момента, като операцията продължава. Извършват се процесуално-следствени действия в цялата страна.

Пред агенция „Фокус“ директорът на Областната дирекция на полицията във Варна комисар Димитър Димитров заяви, че на входно-изходните точки на града са изградени контролно-пропускателни пунктове.

Операцията е по разпореждане на главния секретар на МВР Калин Георгиев. „Работи се основно по търсене на лица и моторни превозни средства, обявени за издирване по линия на Шенгенска информационна система“, каза още Димитров.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.