26.04.2018 год., 07:19 ч.
София
Слънчево
17°C
Влажност: 63%
Вятър: 0 m/s С
 
Пловдив
Слънчево
20°C
 
Варна
Слънчево
21°C
 

12 години зад решетките за Галеви

6 юли 2011 год., 18:29 ч. | Криминални

0607-g1

Снимка: "Стандарт"

Двамата дупнишки бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов бяха признати за виновни за организиране и участие в престъпна група, занимаваща се с рекет и принуда.

Софийският апелативен съд (САС) определи присъда от 7 години затвор ефективно за Галев и 5 години за Христов, също при ефективен режим.

За ръководител на организираната престъпна група съдът посочи Пламен Галев, като освен че ще бъде бутнат зад решетките, 1/3 от имуществото му ще бъде отнето в полза на държавата.

За Ангел Христов САС постанови 1/4 от имуществото му за бъде конфикувано.

Останалите участници в групата за рекет бяха осъдени на от година и шест месеца условно до четири години ефективно, а един е с оправдателна присъда.

Решението на апелативните съдии от София идва, след като окръжният съд в Кюстендил оправда на първа инстанция престъпната група.

Присъдата може да бъде обжалвана пред ВКС.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.