24.04.2018 год., 10:47 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

Земетресение от 7,8 удари в Нова Зеландия

7 юли 2011 год., 06:22 ч. | Азия

070-eq1

Снимка: РИА Новости

По данни на сеизмолозите – земният трус е регистриран в 07:03 ч. местно време днес, като епицентърът е на 163 километра от остров Раул, част от островната дъга Кермадек.

Не се съобщава за жертви и разрушения.

Тихоокеанският център отправил предупреждение, че е възможно възникването на цунами, отбеляза „Ройтерс“. Ако цунами се оформи близо до епицентъра, то то на изток може да достигне бреговете на Нова Зеландия нос за два часа, а до Оукландските острови – за три, коментират експерти.

В края на февруари земетресение с магнитуд 6,3 по скалата на Рихтер унищожени централната част на Крайстчърч в Нова Зеландия. Тогава загинаха или изчезнаха 200 души. Икономическите щети, причинени от бедствието, се оценяват на 15 млрд. долара.

Междувременно и друго силно земетресение се случи днес, когато 7,3 по Рихтер удари архипелаг на границата межу Берингово море и Тихия океан.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.