21.11.2017 год., 21:22 ч.
София
Облачно
6°C
Влажност: 60%
Вятър: 2 m/s СЗ
 
Пловдив
Облачно
7°C
 
Варна
Ясно
4°C
 

Повдигат обвинение на шофьорите за катастрофата с украинския автобус

7 юли 2011 год., 08:56 ч. | Криминални

0707-avt1

Снимка: DarikNews.bg

“По всяка вероятност днес ще бъдат повдигнати обвинения срещу двамата шофьори на украинския автобус, който катастрофира край Варна“, каза окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров пред агенция “Фокус”.

Той допълни, че вчера на мястото на инцидента са били дежурните прокурори от районната и окръжната прокуратура, които веднага са започнали оглед.

Събраните от местопроизшествието доказателства ще бъдат подложени на оценка днес, като има вероятност за катастрофата да бъдат обвинени двамата шофьори на автобуса, украински граждани, които са били задържани за 24 часа, за да се явят в прокуратурата и да дадат показания.

Шофьорите на рейса са с отрицателна кръвна проба за алкохол.

Техническа повреда или човешка грешка, като най-вероятно – комбинация от двете – са версиите за инцидента, по които работят компетентните органи.

“Според очевидец, който е и подал сигнала на телефон 112 колелата на украинския автобус са спрели да се движат изведнъж, в резултат, на което автобусът е започнал да занася, на два пъти е излизал от пътното платно и е влизал в канавката, като се е завръщал на пътя, но в крайна сметка е паднал в канавката на дясната си страна”, обясни още Чаваров.

Тахошайбата на автобуса е показала, че в момента на инцидента той се е движил със скорост от 98 км/час при разрешени 100 км/ч.

Превозното средство е прибрано в хангар на КАТ – Варна, където ще бъде направена техническа екпертиза.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/novinari/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044