22.02.2018 год., 10:56 ч.
София
Дъжд
6°C
Влажност: 75%
Вятър: 6 m/s ЮИ
 
Пловдив
Облачно
4°C
 
Варна
Дъжд
4°C
 

Вестниците на 10 юли

10 юли 2011 год., 06:03 ч. | Преглед на печата

1007-newspaper1Ел Дорадо под Брезник
в-к „Стандарт“

Истински златен град лежи под хълмовете на Брезник. В недрата на родния Ел Дорадо изникна ново находище на благородни метали, похвалиха се от канадската компания EurOmax Resources в официалния си уебсайт. Жилата съдържа около 2,5 млн. тона безценна руда. Очаква се от нея да бъдат добити около 463 хил. унции злато и 2,1 млн. унции сребро. Съкровищата са пръснати на площ от 1,5 кв. км на около 150 метра под земята. Всеки тон руда от новото находище ще дава по 3,03 грама злато и 8,9 грама сребро и други метали, съобщават канадците.

Къде летуват животните на политиците
в-к „24 часа“

След броени дни депутатите ще излязат във ваканция. Някои ще поемат към морето, други ще са на планина, а трети са резервирали екскурзии в чужбина. Какво ще правят обаче техните домашни любимци в жегите? И колко от тях ще топнат лапички в морето, проучи “24 часа”.

Код “Оранжево”: Прегряваме
в-к „Труд“

До 39 градуса ще се нагрее термометърът в неделя, предупредиха синоптиците. В събота заради жегите в девет области на страната (Видинска, Монтанска, Плевенска, Русенска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска и Ямболска) бе обявен код “Жълто”, предупреждаващ за потенциална опасност. “Жълт” код се обявява, когато температурите са над 34 градуса.

Кола падна в дупка, КАТ обвини общината
в-к „Труд“

Кола се потроши в дупка и за първи път КАТ-Враца призна, че причината за станалата злополука е по вина на стопанина на пътя. Обикновената практика е да се вменява вина на водачите, че шофират с несъобразена скорост.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.