21.11.2017 год., 21:24 ч.
София
Облачно
6°C
Влажност: 60%
Вятър: 2 m/s СЗ
 
Пловдив
Облачно
7°C
 
Варна
Ясно
4°C
 

102 изчезнали при потъването на руския кораб “България”

11 юли 2011 год., 06:25 ч. | Азия

1107-sh1

Снимка: РИА Новости

Продължава издирването на оцелели при спасителната операция за издирване на хора, изчезнали при потъването на руския кораб “България” в река Волга – край Казан, предава РИА Новости.

Спасителите, проучвали вътрешността на потъналия кораб „България”, са открили голям брой загинали. Това се случило, когато през нощта корпусът е бил претърсван, като са се очаквали възможни отговори от намиращи се вътре хора, но – по думите на началника на регионалния център на руското министерство на извънредните ситуации Игор Паншин – за съжаление е нямало ответни отговори.

„Основната задача е била да се провери музикалната зала, ресторантите, баровете, където обикновено е пренаселено”, каза още той и допълни че сега е бил осветен трюмът, ресторантите, където и имало много хора, но сред тях са липсвали живи.

От руското министерство на извънредните ситуации съобщиха, че на борда на кораба е имало 185 души, от които 148 са били туристи.

До момента властите в Татарстан са потвърдили, че са открили пет жертви от общо 105 изчезнали. Последните данни гласят, че са спасени 83 души, а останалите остават в неизвестност.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/novinari/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044