26.04.2018 год., 07:16 ч.
София
Слънчево
17°C
Влажност: 63%
Вятър: 0 m/s С
 
Пловдив
Слънчево
20°C
 
Варна
Слънчево
21°C
 

Ремонтират Женския пазар за 700 хил.

13 юли 2011 год., 07:09 ч. | Региони

1307-p1

Снимка: emaxpress

Столичната община ще отпусне 711 хил. лева за ремонт на Женския пазар в София. С парите, осигурени от общинското дружество „Пазари – Възраждане“, ще бъде ремонтирана административната сграда на пазара и частта на самото тържище между бул. „Сливница“ и ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, съобщава в-к „Сега“.

Реконструкцията на административната част ще струва на софиянци 421 000 лева, като всички павилиони за цветя ще бъдат подменени, тротоарите – ремонтирани, както и ще се изгради парапет откъм бул. „Сливница“.

Нововъведение е и видеонаблюдението на територията на пазара, в което ще бъдат инвестирани 21 хил. лева. За ремонта на самото тържище ще отидат 290 хил. лева.

Решението за отпускане на парите за реконструкцията на емблематичния пазар идва след отгаланото с години решение на Столичната община за концесионирането му.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.