24.04.2018 год., 10:29 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

Борисов и осем министри ще участват в парламентарния контрол

15 юли 2011 год., 06:33 ч. | Народно събрание

1507-parl1

Снимка: Sofia Photo Agency

Девет министри ще участват в редовния парламентарен контрол днес, който започва в 11:00 ч. и ще бъде излъчван пряко по БНТ и БНР.

На седем въпроса отговор в пленарната зала ще даде министър-председателят Бойко Борисов. Сред питанията към него питанията такива относно продължаващата охрана на лидерите на тристранната коалиция и Румен Петков, отправено от Иван Костов, както и относно информацията в медиите за изнасяне на класифицирана информация от бившия началник щаб ген. Колев, задано от Павел Шопов.

Министърът на финансите Симеон Дянков ще отговори на три въпроса – относно въвеждане на пределни цени на основните продукти и услуги за населението, както и относно приватизацията на „Булгартабак“.

Военният министър Аню Ангелов ще даде отговор по едно депутатско питане – относно проект “Нов тип многоцелеви изтребител”.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев – по осем въпроса, сред които – относно състоянието на първокласните пътища в страната след зимния сезон, относно политиката на министерството за гарантиране изпълнението на Оперативна програма “Околна среда” и относно удвояване на път от Стара Загора до магистрала “Тракия”.

Ще отговаря и социалният министър Тотю Младенов – относно проверки, осъществявани от дирекция “Инспекция по труда” – Плевен, през месец юни тази година, както и относно оптимизиране на пазара на труда.

Министърът на образованието и науката Сергей Игнатов ще даде отговор по четири въпроса – относно незаконна пропаганда и експанзия на активисти на ДПС в български висши учебни заведения, относно изучаване на турска литература в българското училище и относно неграмотността на българските ученици според проучването на Европейската комисия.

Относно проверката в МБАЛ – Шумен, относно постъпленията в центъра “Фонд за лечение на деца”, както и относно натрупаните финансови задължения на лечебните заведения за болнична помощ през 2011 г. ще отговори здравният министър Стефан Константинов.

Четири са въпросите към екоминистърът Нона Караджова, като сред тях е и питане за добива на шистов газ.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще отговори по осем въпроса.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.