24.04.2018 год., 10:30 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

Шефът на лондонската полиция подаде оставка заради подслушване

18 юли 2011 год., 06:21 ч. | Европа

1807-ps1

Снимка: РИА Новости

Скандалът с подслушването на телефони от британския вестник „Нюз ъф дъ уърлд“, собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок, взе поста и на главния комисар на лондонската полиция сър Пол Стивънсън, който е подал своята оставка пред вътрешния министър на Обединеното кралство, съобщава „Ройтерс“.

Комисарят бе разкритикуван за това, че лондонската полиция е наела бившият изпълнителен редактор на спрения вестник Нийл Уолис за PR-консултант за една година – до септември 2010 г.

„Взех това решение вследствие на продължаващите слухове и обвинения за връзки на „Скотланд ярд“ с „Нюз Интернешънъл“ на най-високо равнище”, каза Стивънсън и допълни: „Нямам никаква представа за мащабите на тази практика“.

Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън пък отбеляза, че уважава и разбира решението на Стивънсън да напусне столичната полиция.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.