21.05.2018 год., 06:51 ч.
София
Облачно
17°C
Влажност: 77%
Вятър: 4 m/s И
 
Пловдив
Слънчево
18°C
 
Варна
Облачно
19°C
 

Внасят вота на недоверие днес

18 юли 2011 год., 06:51 ч. | Народно събрание

1807-bd1

Снимка: в. "Труд"

Народни представители от парламентарните групи на „Коалиция за България“ (КБ) и Движението за права и свободи (ДПС) ще внесат вот на недоверие към правителството в деловодството на Народното събрание в 14:00 ч. днес.

Като мотив за предлагането на вота на недоверие са посочени провалът на политиката в областта на вътрешната сигурност, отлагането на членството на България в Шенгенското пространство, както и полицейският произвол.

От „Синята коалиция“ обявиха, че ще подкрепят вота, а от „Атака“ пък оповестиха, че ще го отхвърлят. Част от независимите депутати все още са изразили реакцията си.

Очаква се вотът на недоверие към правителството да бъде гласуван тази седмица. За да бъде одобрен, трябва да бъдат събрани 121 гласа „за“.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.