24.04.2018 год., 10:38 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

40 хил. лв. от държавния бюджет ще получи „Ипон“

20 юли 2011 год., 06:47 ч. | България

2007-bb1

Снимка: БГНЕС

40 000 лева от държавния бюджет ще получи спортен клуб „Ипон“ за реализацията на проекта „Здраве за всички“, информира в днешния си брой в-к „Сега“, позовавайки се на постановление на Министерски съвет от 15 юли.

Така правителството на ГЕРБ продължава традицията на предишните управляващи да отпуска средства на организации, приближени до властта.

Основател на карате клуб „Ипон“ е премиерът Бойко Борисов, а създаденото от клуба сдружение е едно от четирите юридически лица с нестопанска цел, субсидирани от централния бюджет.

36 хил. лв. ще получи Фондация „Институт за социални услуги в общността“, 40 хил. – сдружение „Школа за изкуства на деца и младежи в неравностойно положение „Дедал“, а 37 545 лв. отиват за „Демократично сдружение „Искам да знам“.

Четирите организации са избрани сред над 100 кандидати и бяха финансирани и миналата година. „Ипон“ е сред тези, които получиха пари и от бюджет 2009, припомня изданието.

Сдруженията, които са подготвили проекти, кандидатстват сами, а междуведомствена комисия дава оценка по тях.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.