21.05.2018 год., 06:50 ч.
София
Облачно
17°C
Влажност: 77%
Вятър: 4 m/s И
 
Пловдив
Слънчево
18°C
 
Варна
Облачно
19°C
 

Правителството дава 30 млн. по проекти за култура

20 юли 2011 год., 06:49 ч. | Правителство

2007-vr1

Снимка: БГНЕС

Осем договора за безвъзмездна финансова помощ за ремонт на културни институти ще бъдат подписани от министъра на културата Вежди Рашидов и зам.-министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова днес.

Общо над 30 057 000 лева, които са осигурени от Оперативна програма „Регионално развитие” на Европейския съюз, ще бъдат усвоени за 24 месеца от културните институти.

Финансираните проекти за възстановяване, консервация, реставрация, социализация и ремонт са на Национално-историческият архитектурен резерват – Плиска, Раннохристиянска базилика „Червената църква” край гр. Перущица, „Кръстатата казарма” – Видин, Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика”, Историко-археологически резерват „Никополис ад Иструм”, могила „Шушманец”, Римска крепост „Сексагинта Приста” и исторически резерват „Трапезица” – Велико Търново.

Договорите се подпишат в присъствието на премиера Бойко Борисов.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.