26.04.2018 год., 07:21 ч.
София
Слънчево
17°C
Влажност: 63%
Вятър: 0 m/s С
 
Пловдив
Слънчево
20°C
 
Варна
Слънчево
21°C
 

Вестниците на 20 юли

20 юли 2011 год., 06:56 ч. | Преглед на печата

1807-newspaper1Внук на откривател си иска Панагюрското злато
в-к „24 часа“

Внук на братя Дейкови, откриватели на Панагюрското златно съкровище, съди държавата, като оспорва собствеността й върху безценните антики. Павел Цветанков е завел иска си в Софийския административен съд преди месец. Магистратите обаче го отхвърлили като неоснователен. „Позовават се на становище на Министерството на културата, че съкровището е археологическа ценност и по право принадлежи на държавата“, съобщи пред „24 часа“ Цветанков.

Избори без Отче наш
в-к „Стандарт“

Избори без благословия от църквата ще правят политиците. Светият синод забрани на свещениците да извършват под път и над път водосвети и молебени за старт на кампаниите. Отделно патриарх Максим нареди на духовниците да не се кандидатират за кметове и съветници.

Българските емигранти не желаят да се връщат в родината
в-к „Сега“

Въпреки оптимистичните твърдения на управляващите, че съвсем скоро българските емигранти ще започнат да се връщат в страната, изследване на нагласите на сънародниците ни в Испания – страната в ЕС, в която живеят най-много българи, сочат друго. Едва 5% от българите в Испания възнамеряват в близките години да се върнат в родината, 73% категорично отхвърлят подобна възможност, а 18% се колебаят, сочат данните от проучване на Института за икономически изследвания на БАН. То е проведено сред 560 българи в 24 населени места и е представително за 2/3 от съгражданите ни там.

Европари за саниране след 1 март догодина
в-к „Труд“

Стартира схемата за саниране на жилищни сгради с европейски средства, обяви във вторник строителният министър Росен Плевнелиев. По нея с пари от програма “Регионално развитие” ще се финансират до 50% от разходите за енергийно обновяване на цели блокове или отделни входове.

КАТ дебне на мотори с камери
в-к „Монитор“

Мотоциклети, оборудвани с последно поколение камери с радари, ще започнат да снимат нагли нарушители в големите градове и основните магистрали. Това предложение е било обсъждано и одобрено от експерти в МВР, научи „Монитор”.

Българинов ще управлява Русе с бизнеса и гражданите
в-к „Новинар“

Стоте най-големи работодатели и данъкоплатци в Русе ще вземат непосредствено участие в управлението на Русе и ще поддържат пряка комуникация с кмета. Това обеща кандидатът за кмет на дунавския град, излъчен от Общността на демократичните сили (ОДС), Борислав Българинов.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.