21.05.2018 год., 06:40 ч.
София
Облачно
17°C
Влажност: 77%
Вятър: 4 m/s И
 
Пловдив
Слънчево
18°C
 
Варна
Облачно
19°C
 

Огнян Минчев: Допуснахме мутри във върховете на политиката

20 юли 2011 год., 08:03 ч. | (водещо), Политика

2007-om1

Снимка: БГНЕС

„Взривовете са белег за нездрава атмосфера за политическия живот. Причината е свързана с това, че допуснахме определен тип примитивни индивиди – да ги наречем мутри – до върховете на българския политически и обществен живот“, заяви пред БНР политологът Огнян Минчев.

„Привърнахме ги в идеал. Техният начин да се изразяват е чрез димки“, каза още политологът.

Минчев е категоричен, че има изостряне на политическото напрежение. Според него това, което вършат „примитивните индивиди“, включително и избухването на бомбите, е да се покаже, че също участват в състезанието.

„Връзка между службите за сигурност и взривовете има в широк смисъл“, твърди политологът и уточни, че именно чрез службите за сигурност някои политици са се промъкнали в политическия живот.

Българската политика, каквато е в момента, не решава проблемите на обществото, подчерта Огнян Минчев и допълни: „Има една взаима умора между избирателите и представителите на т. нар. „политическа класа“. Той отбеляза, че се намираме в цикъл на нарастваща политическа апатия

Политически дебат няма, категоричен още е политологът.

Според него има негласен договор между управляващи и управлявани, че предстоящите избори трябва да се претупат.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.