22.11.2017 год., 14:28 ч.
София
Слънчево
13°C
Влажност: 50%
Вятър: 3 m/s СЗ
 
Пловдив
Слънчево
15°C
 
Варна
Слънчево
11°C
 

Огнян Минчев: Допуснахме мутри във върховете на политиката

20 юли 2011 год., 08:03 ч. | (водещо), Политика

2007-om1

Снимка: БГНЕС

“Взривовете са белег за нездрава атмосфера за политическия живот. Причината е свързана с това, че допуснахме определен тип примитивни индивиди – да ги наречем мутри – до върховете на българския политически и обществен живот”, заяви пред БНР политологът Огнян Минчев.

“Привърнахме ги в идеал. Техният начин да се изразяват е чрез димки”, каза още политологът.

Минчев е категоричен, че има изостряне на политическото напрежение. Според него това, което вършат “примитивните индивиди”, включително и избухването на бомбите, е да се покаже, че също участват в състезанието.

“Връзка между службите за сигурност и взривовете има в широк смисъл”, твърди политологът и уточни, че именно чрез службите за сигурност някои политици са се промъкнали в политическия живот.

Българската политика, каквато е в момента, не решава проблемите на обществото, подчерта Огнян Минчев и допълни: “Има една взаима умора между избирателите и представителите на т. нар. “политическа класа”. Той отбеляза, че се намираме в цикъл на нарастваща политическа апатия

Политически дебат няма, категоричен още е политологът.

Според него има негласен договор между управляващи и управлявани, че предстоящите избори трябва да се претупат.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/novinari/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044