24.04.2018 год., 10:30 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

Франция и Германия с обща позиция за Гърция

21 юли 2011 год., 06:48 ч. | Европа

2007-s1

Снимка: Reuters

Френският президент Никола Саркози и германският канцлер Ангела Меркел са се споразумели рано в четвъртък за заемане на обща позиция по отношение на гръцкия спасителен заем. Това предава АФП, позовавайки се на източник от френската делегация, цитирани от „Фокус“.

Тази позиция, постигната след часове на дискусии, ще бъде представена пред председателя на Съвета на Европейския съюз Херман Ван Ромпой, като ще стане база за дискусии между лидерите на еврозоната в Брюксел.

Саркози и Меркел се срещнаха в Берлин вчера, а към разговорите им по-късно се е присъединил и ръководителя на Европейската централна банка Жан-Клод Трише.

Целта беше постигане на обща френско-германска позиция, която ще бъде придвижена от ЕЦБ за спасяване на затъналата в дълг Гърция, както и за овладяване на дълговата криза в еврозоната.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.