22.11.2017 год., 14:37 ч.
София
Слънчево
13°C
Влажност: 50%
Вятър: 3 m/s СЗ
 
Пловдив
Слънчево
15°C
 
Варна
Слънчево
11°C
 

Франция и Германия с обща позиция за Гърция

21 юли 2011 год., 06:48 ч. | Европа

2007-s1

Снимка: Reuters

Френският президент Никола Саркози и германският канцлер Ангела Меркел са се споразумели рано в четвъртък за заемане на обща позиция по отношение на гръцкия спасителен заем. Това предава АФП, позовавайки се на източник от френската делегация, цитирани от “Фокус”.

Тази позиция, постигната след часове на дискусии, ще бъде представена пред председателя на Съвета на Европейския съюз Херман Ван Ромпой, като ще стане база за дискусии между лидерите на еврозоната в Брюксел.

Саркози и Меркел се срещнаха в Берлин вчера, а към разговорите им по-късно се е присъединил и ръководителя на Европейската централна банка Жан-Клод Трише.

Целта беше постигане на обща френско-германска позиция, която ще бъде придвижена от ЕЦБ за спасяване на затъналата в дълг Гърция, както и за овладяване на дълговата криза в еврозоната.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/novinari/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044