24.04.2018 год., 10:26 ч.
София
Слънчево
24°C
Влажност: 35%
Вятър: 1 m/s ИЮИ
 
Пловдив
Слънчево
24°C
 
Варна
Слънчево
22°C
 

България с насрещен иск срещу „Росатом“

25 юли 2011 год., 06:09 ч. | България

2504-aec1

Снимка: в. "24 часа"

България е готова да подаде насрещен иск срещу руската страна по проекта за АЕЦ „Белене”, се посочва в съобщение на министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България, публикувано на сайта на ведомството, цитирано от агенция „Фокус“.

Според информацията – „българската страна има легитимни контрапретенции, надвишаващи размера на цитираната сума от 58 млн. евро и веднага ще заведе контраиск” срещу този на руската компания „Атомстройекспорт” пред Международния арбитражен съд на Международната търговска палата в Париж.

От „Атомстройекспорт” не изключват възможността отново да се обърнат към съда заради неизпълнени от българската страна задължения.

1 коментар

  1. ББ каза:

    Айде бе, къде се загубихте, зажедняхме за новини! Три дена суша .. не е честно спрямо верните ви фенове, които само на вас разчитат да останат информирани!

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.