21.05.2018 год., 06:49 ч.
София
Облачно
17°C
Влажност: 77%
Вятър: 4 m/s И
 
Пловдив
Слънчево
18°C
 
Варна
Облачно
19°C
 

Учредяват партията на Кунева днес

1 юли 2012 год., 06:24 ч. | Политика

Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС

Учредителното събрание на политическа пратия „Движение България на гражданите“ ще се проведе от 10 ч. днес.

Участниците на форума в НДК ще приемат устав, както и политическа декларация за целите на „Движение България на гражданите“. Избран също ще бъде и председател на новата организация, като се очаква това да е Меглена Кунева, настояща глава на Сдружение „България на гражданите“.

Предвижда се да бъде сформиран и 21-членен Национален съвет на партията, който ще осъществява оперативното политическо ръководство, ще утвърждава кандидатурите за изборни длъжности, ще определя позициите на движението по обществено-политически въпроси, както и ще организира провеждането на предизборни кампании.

Излъчен ще бъде и Контролен съвет на партията, който пък ще отговаря за осъществяването на финансов контрол и произнасяне по вътрешно-партийни въпроси.

В събранието участие ще вземат над 1000 делегати от цялата страна.

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.