22.11.2017 год., 14:27 ч.
София
Слънчево
13°C
Влажност: 50%
Вятър: 3 m/s СЗ
 
Пловдив
Слънчево
15°C
 
Варна
Слънчево
11°C
 

Пресата на 1 юли

1 юли 2012 год., 06:54 ч. | Преглед на печата

Морето поскъпва на три вълни
в-к “Стандарт”

Морето поскъпва на три вълни от утре. Краят на европейското по футбол отприщи по-солени цени на лятната ваканция. Част от хотелиерите се стягат да вдигнат цените още в понеделник. Туристите ще трябва да се бръкнат с 10-20 лева отгоре за вечер в 4-звезден хотел със закуска. Втората ценова вълна ще ни залее след седмица, когато други хотели ще влязат в “сезон пик”.

По-богати от гърците, но след пет години
в-к “Труд”

След пет години средният българин ще бъде по-богат от средния грък. Прогнозата е на финансовия министър Симеон Дянков, който посети в петък гробницата “Голямата Косматка” край Казанлък. За да се сбъдне прогнозата му обаче бил нужен втори мандат на ГЕРБ, добави той пред в-к “Труд”. “Убеден съм, че е сигурен втория ни мандат. Вижте социалистите какво са направили. Всички държави в Европа, които са в колапс бяха водени от социалистически парвителства – Гърция, Кипър, Испания, Португалия”, уточни Дянков. Той коментира и решениято на Съвета на лидерите в Брюксел за отпускането на 120 млрд. евро, с които да се спасяват затъващите в рецесия страни от ЕС, като подчерта, че България за момента не дава пари по тази схема, нито взема. А след това отсече – “нито пък ни трябват пари, честно казано”.

Управляващите закъсаха с дисциплината
в-к “Труд”

За пореден ден в последните две седмици заседанието на Народното събрание започна с фалстарт заради липса на кворум. Достатъчно депутати, за да започнат работа – 121, влязоха залата чак около 9,30 ч, макар че пленарният ден би трябвало да започне точно в 9 ч. Повече – във вестника.

Откриха подводен град до Черноморец
в-к “Стандарт”

Антични крепостни стени, бойни кули и части от сгради откриха археолози в морето край Черноморец близо до полуостров Акин. Една от хипотезите е, че древният град датира вероятно от 500 година и е просъществувал малко време, като може би е разрушен по време на аварските нашествия по нашите земи, съобщава “Стандарт”.

22 грешки в доклада за “Пирогов”
в-к “Стандарт”

Шефът на етичната комисия към Българския лекарски съюз проф. Милан Миланов обяви за грешни 22 от общо 40 констатации в доклада за “Пирогов”. Той беше изготвен от проверяващите инспектори. Ръководството на болницата ще излезе със становище пред МЗ. Още – в “Стандарт”.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/novinari/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044