21.05.2018 год., 06:53 ч.
София
Облачно
17°C
Влажност: 77%
Вятър: 4 m/s И
 
Пловдив
Слънчево
18°C
 
Варна
Облачно
19°C
 

Логото на ЕС за биопродуктите става задължително

1 юли 2012 год., 07:47 ч. | Европа

Снимка: МЗХ

Логото на Европейския съюз за биологичните продукти става задължително от днес за всички предварително пакетирани биологични хранителни продукти, произведени в държавите от ЕС и отговарящи на стандартите, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. За неопакованите и вносните биологични продукти логото не е задължително.

Запазва се и възможността да се поставят и частни, регионални или национални знаци наред със знака на ЕС. Наред с логото в близост трябва да фигурира кодът на контролния орган и мястото на производство на земеделските суровини.

През последните години се наблюдава постоянно нарастване на потреблението на биологични продукти в ЕС, като в момента техният пазарен дял в Евросъюза е около 2 %. Производството също се е увеличило значително през изминалото десетилетие — днес около 5 % от всички земеделски площи в ЕС и над 2 % от стопанствата са сертифицирани като биологични. В България през 2011 г. биологичното производство бележи ръст и следва световните тенденции на нарастване на площите и производството, което се дължи на засилено търсене на продукцията на световния и европейския пазар.

1 коментар

 1. John каза:

  Hey webmaster
  When you write some blogs and share with us,that is a hard work for you but share makes you happly right?
  yes I am a blogger too,and I wanna share with you my method to make some extra cash,not too much
  maybe $100 a day,but when you keep up the work,the cash will come in much and more.more info you can checkout my blog.
  http://bit.ly/makemoneymethod2018
  good luck and cheers!

Добавете коментар

Всички текстове, публикувани на страниците на уебсайта www.Novinarium.com, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Новините са подготвени от репортерите на "Новинариум", като позоваването е задължително. При съставянето на някои новини са използвани информации от БТА, "Фокус", БНТ и БНР.