Правим законодателни промени за улесняване работата на МВР, обяви премиерът

Снимка: БГНЕС

Служителите на МВР ще трябва да заслужат по-големи заплати, обяви днес на пресконференция министър-председателят Бойко Борисов. Той каза още, че всички, които вършат работата в МВР, могат да се развиват в кариерата си.

Борисов представи официално представи новият генерален комисар на МВР Калин Георгиев и новия зам.-министър на вътрешните работи Павлин Димитров.

Премиерът съобщи, че съвместни работни групи на МВР-ДАНС, МВР-Прокуратура, МВР-Министерство на правосъдието подготвят пакет от законови уредби, които трябва да бъдат разгледани и приети в Народното събрание максимално бързо.

Министър-председателят Борисов обяви, че негов ангажимент и ангажимент на парламента е да направят такива законодателни промени, които да облекчат работата на МВР – като се започне от общинска полиция и се мине през заложните къщи, през сим картите без адрес – всичко, което пречи на колегите да са достатъчно ефективни. Демокрацията е хубаво нещо, но това да отидеш да залагаш крадения GSM в заложната къща без документ не е демокрацията днес, допълни Борисов.

МВР трябва да се справи и с тези катаджии, които ни срамят, като се пазарят с хората, заяви още Борисов.

Новото правителство не допусна политически чистки, каза Борисов по повод обвиненията от бившия премиер Сергей Станишев.

Служителите на МВР ще носят своята наказателна отговорност при употребата на бойни патрони, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван