Областният управител на Варна получи подписката срещу новините на турски език

Снимка: scx.hu

Областният управител на Варна Данчо Симеонов получи днес списъка с гражданите, подкрепящи инициативата под наслов „Не на новини на турски език по БНТ”. Документът ще бъде изпратен на премиера Бойко Борисов и на генералния директор на БНТ Уляна Пръмова.

Над 20 000 души положиха подписите си в петицията срещу новините на турски език, излъчвани ежедневно по Българската национална телевизия. Организатор на подписката е варненецът Росен Марков, председател на Партията на българските мъже.

1 коментар
  1. лили каза

    НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ГЛУПОСТИ.ПРЕСТАНЕТЕ ВЕЧЕ КАКВО ЛОШО ИМА В ТОВА ДА СЕ ДАВАТ НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ПО БНТ,НИМА ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ В ТАЗИ СТРАНА ЖИВЕЯТ ХОРА ОТ МАЛЦИНСТВАТА КОИТО НЕ РАЗБИРАТ БЪЛГ. ЕЗИК И ТОВА Е ЕДИНСТВЕННИЯ НАЧИН ДА РАЗБЕРАТ КАКВО СЕ СЛУЧВА В НАШАТА СТРАНА И ПО СВЕТА.НЕМОЖЕ ЛИ ДА ЗАЖИВЕЕМ КАТО БРАТЯ БЕЗ ДА СЕ МРАЗИМ .ТАКЪВ ЛИ ИСКАМЕ ДА Е ПРИМЕРЪТ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА ДА ВСЯВАМЕ ОМРАЗА И В ТЕХНИТЕ СЪРЦА,НЕЕ ЛИ БИ БИЛО ПО ДОБРЕ АКО СЕ ПОБРАТИМИМЕ И ЗАЕДНО ДА РЕШИМЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА НАШАТА ДЪРЖАВА .АКО МИСЛИТЕ ЧЕ СТАЗИ ПОДПИСКА И СПИРАНЕТО НА НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ЕЗИК Е НАЙ ВАЖНИЯ ПРОБЛЕМ ЗА ИКОНОМИКАТА НА ДЪРЖАВАТА НИ ТОГАВА БРАТЯ БЪЛГАРИ АЗ МОГА ДА ПОДНЕСА САМО МОИТЕ СЪЖАЛЕНИЯ-НЕКА НЕ СЕ ПОТДАВАМЕ ОТНОВО НА МАНИПУЛАЦИИ.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван