Първи парламентарен контрол провежда Народното събрание днес

deputati-12808
Снимка: пресцентър Народно събрание

Депутатите от 41-то Народно събрание ще проведат днес първото си заседание, определено за парламентарен контрол.

Предвидено е днес на въпроси от народни представители да отговорят министър-председателят Бойко Борисов и министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фанкъкова.

Въпросът, отправен към премиера Борисов, е от депутата от ПГ на „Синята коалиция” Лъчезар Тошев и е относно политиката на правителството за пълното изясняване на състоянието на задграничните дружества и инвестираните държавни средства в чужбина.

Вторият въпрос, чийто автор също е Лъчезар Тошев, но този път отправен към министър Фандъкова, се отнася до политиката на Министерството на образованието, младежта и науката по приложение на програмата на Съвета на Европа за образование в демократично гражданство, основано на правата и отговорностите на гражданите.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков са поискали 7-дневна отсрочка за представяне на отговорите им по въпроси от народни представители. Отлагането е регламентирано в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Заседанието е насрочено за 11:00 часа.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван