Началникът на софийския затвор Милети Орешарски подаде оставка

moresharski-12908
Снимка: "Труд"

Началникът на затвора в гр. София Милети Орешарски вчера подаде рапорт, в който посочи, че иска да бъде освободен от заеманата длъжност по собствено желание. Не са посочени конкретните причини за неговата воля.

Оставката прие министъра на правосъдието Маргарита Попова, която е подписала заповед за освобождаването на Орешарски, съобщиха от пресцентъра на МП.

Министър Попова е назначила за временно изпълняващ длъжността началник на затвора Митко Димитров.

Митко Димитров е роден през 1966 год. в Казанлък, завършва ВВУ „Васил Левски” през 1989 год. Тогава му е присъдено званието „лейтенант”. Разпределен е като командир на мотострелкови взвод в поделение 28260 – село Звездец. По-късно Димитров завършва и „Право” в Бургаския свободен университет.

От началото на януари 1995 год. е назначен за главен надзирател ІІ степен в затвора в гр. Стара Загора. От 1999 год. Димитров бива назначен за началник група Областно звено „Следствени арести” – Стара Загора.

За началник сектор „Надзор и охрана” в направление „Охрана и контрол на следствените арести” при ГД „ГУМЛС” е преназначен от 18.08.2000 год. През 2003 год. е назначен на длъжността началник сектор „Режимна дейност” при Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, която изпълнява до преместването му в затвора гр. София.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван