Борисов пращал SMS-и с покана за министерски пост на човек от РЗС

Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов е провеждал телефонни разговори и е изпращал кратки текстови съобщения (SMS), съдържащи покани за заемане на министерски пост, към човек от политическа партия „Ред, законност и справедливост“. Това заяви днес на пресконференция лидерът на партията Яне Янев. По думите на лидерът на РЗС определи действията на Борисов като „царски подход“. Името канения за министър човек от РЗС не бе обявено.

„Господин Борисов се е обадил на член на РЗС и му е предложил учестие в изпълнителната власт на мининистерско ниво. Ние считаме, че това не е европейски подход. Такова нещо не може да се случи в нито една държава, член на Европейския съюз, с утвърдени демократични правила и считаме, че това е по-скоро своеобразен царски подход“, започна пресконференцията си лидерът на РЗС.

Янев заяви, че РЗС няма да отиде на преговорите с ГЕРБ, защото от партията считат, че не е необходимо да подписват меморандум. „А вече от днес нататък дори ГЕРБ да ни предложи не един, трима министри – няма да приемем“, категоричен бе Янев.

Потърсен за коментар от „Дарик радио“ Борисов заяви, че никога не е извършвал подобни действия. Той допълнил, че е готов да предостави телефоните си за проверка.

От РЗС заявиха, че в 12:47 ч. днес е получено SMS съобщение със съдържанието „Razgovora ostava samo mejdu nas„. От партията не обявиха кой е получателят на SMS-а, но по всяка вероятност съобщението е пристигнало на личния мобилен телефон на Димитър Абаджев, който е сочен за вероятен адресат на съобщението.

2 коментара
  1. Nonet каза

    Този Г-н Янев,като смята че Бойко не постъпва демократично поканвайки за пост експерт от неговата партия , по силата на коя „демократична“ партия той не пожела да предостави специалисти да работят за тази държава,а иска парче от баницата.

  2. СЪВРЕМЕННИК каза

    АБЕ,ТЕ ТИЯ ВЪЗПИТАНИЦИ НА КОСТОВ ГОЛЕМИ СПЕЦИАЛИСТИ ИЗЛЯЗОХА ,БЕ. ЕДИНИЯ МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА,ДРУГИЯ И ТОЙ КАНЕН ОТ БОЙКО.бРЯ ДА СЕ НЕ ВИДИ.ЗАБРАВИХА ,ЧЕ КАТО ЧЛЕНОВЕ И РЪКОВОДИТЕЛИ НА СДС ОПРОПАСТИХА ДЪРЖАВАТА. КОСТОВ ЗАЩО РЕВЕ КАТО НА УМРЯЛО , ЧЕ НЯМА НЕГОВИ ХОРА В БЪДЕЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО?

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван