Борисов потвърди още двама министри – Николай Младенов и Маргарита Попова

Николай Младенов / Маргарита Попова / Бойко Борисов

Тази сутрин в предаването „Челюсти“ бъдещият министър-председател Бойко Борисов потвърди още двама министри в новото правителство – Николай Младенов, който по думите му ще заеме поста министър на отбраната, и Маргарита Попова, която ще бъде министър на правосъдието.

Николай Младенов е бивш евродепутат от ГЕРБ. Завършил е Университета за национално и световно стопанство със специалност „Международни икономически отношения“. Получава и магистърска степен по военни науки от Кралския колеж, Лондон. В Европейския парламент е бил член на комисиите по вътрешен пазар и защита на потребителите, външна политика, и на подкомисията за сигурност и отбрана. Младенов е бил зам.-председател, член на Националния изпълнителен съвет и говорител на СДС.

Маргарита Попова оглавява отдела във Върховната касационна прокуратура, който се занимава с разследване на измами с европейските фондове. Говорител на главния прокурор Борис Велчев, била е ръководител на Софийска окръжна прокуратура девет години.

До момента сигурните министри в следващия кабинет са шест, включително и потвърдените днес. Цветан Цветанов ще бъде министър на вътрешните работи, Йорданка Фандъкова ще заеме поста министър на образованието, Вежди Рашидов е потвърденият министър на културата, а водачът на икономическия екип на ГЕРБ Симеон Дянков поеме министерството на финансите. Бившият евродепутат Николай Младенов ще е министър на отбраната в новото правителство, Маргарита Попова – на правосъдието. За външен министър Борисов загатна настоящия евродепутат от ГЕРБ Румяна Желева.

В множество свои интервюта Борисов заяви, че кабинетът ще бъде обявен утре, 21 юли, въпреки че срокът на проучвателния мандат за съставяне на правителство изтича в петък.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван