Вестниците на 1 февруари

newspaper4-300x199 (1)
Преглед на печата

Клошар върнал чантата на Яне, но без флашки
в-к „24 часа“

Софийски клошар е открил и върнал чантата на Яне Янев, която бе в откраднатия му служебен автомобил. Човекът намерил чантата в кофа за боклук на столичния площад “Журналист”. В нея обаче останали само несъществени неща – партийни документи, пропуски и членска карта на шофьора му. И следа нямало от откраднатите с колата 9 флашки, портфейла и мобилния телефон на Янев, както и ключа от партийната каса, пише „24 часа“. Повече – на страниците на днешния брой на вестника.

Корпоративна банка вече държи 70% от парите на държавните фирми
в-к „Сега“

Управляващите продължават да съсредоточават парите на държавни предприятия в един трезор – Корпоративна търговска банка /КТБ/. Финансовата институция вече управлява 70% от средствата на 10-те най-големи държавни фирми. Това показва справка на Министерството на икономиката, получена от „Сега“. Най-големи суми в банки държат компаниите към министерство на икономиката – Български енергиен холдинг, „Булгаргаз“, „Булгартрансгаз“, Национална електрическа компания, „ТЕЦ Марица-изток 2“, „АЕЦ Козлодуй“, Национална компания „Индустриални зони“, „Кинтекс“, „Булгартабак холдинг“ и „Благоевград – БТ“. Според официална справка на МФ към март 2010 г. те са имали депозити и разплащателни сметки за 621 млн. лв., от които 337 млн. лв. са по сметки в КТБ. Цялото разследване – във в-к „Сега“.

Брюксел ни бави завода за боклука
в-к „Труд“

Заглавие от титулната страница на вестника. Заводът за боклук в София ще се забави с една година, като този път причината е в Брюксел. Европейската комисия е предложила на Столичната община нов график за разглеждане на проекта. Така планът на кметството за пуска на предприятието се измества от края на 2012 г. за края на 2013 г., съобщава „Труд“

48% от децата говорят турски или ромски
в-к „Труд“

„Ще ви кажа един факт – в момента сред първокласниците 48% от българските ученици майчиният им език не е български. В такава среда живеем вече.“ Това съобщи просветният министър Сергей Игнатов. Той отиде в БАН на научна конференция, посветена на културно-историческото наследство. Още по темата – в „Труд“ от днес.

Данъците без такси
в-к „Стандарт“

Идва краят на солените банкови такси, когато плащаме данъци. Налозите скоро ще могат да се плащат през POS терминал както в магазина. Дължимите такси за плащане през терминала ще са за сметка на данъчните, съобщава „Стандарт“.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван