Касим Дал призовава за преврат в ДПС

3003-dal1
Касим Дал / снимка: Sofia Photo Agency

Към преврат в Движението за права и свободи (ДПС) се закани народният представител и доскорошен член на партията Касим Дал по време на организираната от група във „Фейсбук“ в негова защита дискусия в НДК днес. „Щом не става отгоре надолу ще променим ДПС отдолу нагоре“, така Дал се обърна основно към младите в ДПС, които – според него – трябва да са движещата сила в тази промяна. Той определи и себе си като човек, който има смелостта да измине пътя на промяната.

Дал призна, че не се чувства изключен от ДПС, като за сегашното състояние на движението той обвини председателят Ахмед Доган. „Всичко от него се дирижира. Ще направим всичко възможно той да влезе в историята като острието на Държавна сигурност“, заяви още Дал.

„Предишното правителство е заложило като мини в посолства и консулства агенти на Държавна сигурност“, изтъкна Дал и допълни: „Срам и позор е да донасяш за най-близките си, за съратниците си“.

Касим Дал посочи, че е намерил сили в себе си да прости на хората, участвали във Възродителния процес в България и заяви, че 20-годишният преход е оставен в ръцете на два вида хора – такива, които се чувстват над закона – и такива, които са извън закона.

Касим Дал се обърна към участниците в дискусията, като им каза, че „трябва да бъдем по-търпеливи, но да работим много“. „Ще успеем, ако стигнем до всеки наш избирател“, каза още изключеният от ДПС заради словесни атаки срещу лидера на движението. Той също отправи предупреждение към симпатизантите си, че поради техните опити за застанат срещу статуквото, ги очаква голям отпор не само от страна на ДПС, но и от други партии, които нямат интерес от реформиране на ДПС.

В края на изказването си Касим Дал заяви с категоричен тон, че страхът трябва да изчезне. Дал определи ДПС като „ценна партия, защото е изстрадана“.

На срещата между Дал и симпатизантите му беше предложено групата, организирана във „Фейсбук“ в негова защита, да бъде преименувана на „Гражданско движение за демократични промени в ДПС“. В групата „Аз подкрепям Касим Дал“ към момента членуват 4 300 души, а на дискусията в НДК се събраха 350 от привържениците на бившия втори в ДПС. Дал определи поредицата от дискусии, които той организира, започвайки от тази в София, като „последен опит да се променят нещата в ДПС“.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван