Нямало полицейско нахлуване в шуменската болница

0107-bol1
Снимка: Sofia Photo Agency

Наистина е проведена проверка на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен, но във вторник и без нахлувания на полицаи, каза пред БНР районният прокурор на града Димитър Димов – като опровержение на разпространената от народния представител Димитър Дъбов информация, че е извършено нахлуване на цивилни полицаи с оръжия в шуменското лечебно заведение вчера.

Димов увери, че проверката, извършена от Икономическа полиция – Шумен, но под ръководството на районен прокурор, е напълно законна и е в синхрон с плана на полицейските органи в града, като бе категоричен, че проверката е планирана и няма постъпили оплаквания след нея.

Установени са несъответстия между присъстващите в здравното заведение по документи и реалният брой на пациентите. При констатираните 3 нарушения в пет от клиниките на болницата двама от фалшивите пациенти са се върнали по време на проверката, като са им съставени актове.

В проверката са участвали и служители на Националната здравно-осигурителна каса, които са удостоверявали осигурителния статус на пациентите.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван