Въоръжен пиян отвлече автобус между Слънчев бряг и Бургас

0507-poh1
Снимка: БГНЕС

Въоръжен мъж замалко да отвлече късно снощи минибус на бургаската фирма „Минибус експрес“, пътуващ по по линията Слънчев бряг-Бургас. Това съобщи пред Агенция „Фокус“ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

След щурм на автомобила от полицията близо до бензиностанция е задържан 46-годишният криминално проявен русенец Петър Петров.

Докато минибусът пътувал – мъжът извадил писолет и обявил на шофьора и спътниците си, че ще изпълняват неговите разпореждания.

Полицейските екипи на Областна дирекция Бургас са организирали съответните заградителни мероприятия, след като жена от минибуса е подала сигнал на телефон 112.

Автомобилът е бил заставен да спре и е бил щурмуван от полицаи, уточни още вътрешният министър. При задържането на похитителя в него е бил открит газов пистолет „Екол компакт“, преправен на боен.

Няма информация похитителят на микробуса на пътя Бургас – Слънчев бряг да е отправял искания, обяви пред „Фокус“ директорът на Областната дирекция на МВР – Бургас, Милен Димитров.

„Не е ясно и дали извършителят е искал да отвлече микробуса. Похитителят е бил видимо пиян. В момента го изчакват да влезе в кондиция, за да разговарят колегите с него“, уточни още Димитров.

Областната дирекция на полицията в Бургас е започнала разледване на инцидента.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван