Белоградчишките скали не влязоха в топ 28 на новите природни чудеса

Снимка: atlas-s

Българският природен феномен „Белоградчишки скали“ не успя да се класира за финалист в конкурса „Новите 7 природни чудеса“.

В последния момент регламентът на конкурса бе променен. Първоначално той гласеше, че във втория етап продължават първите 77 природни чудеса. Все още няма официална информация от организаторите защо правилникът се променя и вместо 77 са избрани 28 кандидати, които да продължат в кампанията.

Все още съществува шанс за продължаване на Белоградчишките скали напред в кампанията, защото те са поставени на пета позиция в т.нар. „резервен списък“ с природни феномени. За обекти от списъка ще може да се гласува единствено по телефона.

Основното гласуване в съревнованието са осъществява посредстом специалната уебстраница на конкурса, като съществува и опция за телефонен вот.

Сред фигуриращите в топ 28 на „Новите 7 природни чудеса“ са Големият каньон в САЩ, вулканът Везувий в Италия, Малдивските острови, Големият бариерен риф близо до Австралия, планината Килиманджаро в Танзания.

Избраните седем природни чудеса на света ще станат известни през 2011 год., когато завършва последният етап от гласуването и окончателната селекция.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван