Общо 57 са задържани по „Шок“

Акцията продължава и в момента

0607-cc2
Снимка: БГНЕС

57 души са задържаните в рамките на специализираната полицейска операция „Шок“, проведена на територията на цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До момента са задържани общо 57 души, всичките български граждани – 45-ма са задържани на територията на различни градове в страната, 10-ма – в страни от Европейския съюз и двама – в САЩ.

Той обяви, че акцията е координирана и ръководена от службите Европол и Сикрет сървиз.

Цветанов каза още, че плановете за реализирането на операцията са уточнени по време на разговорите с директора на Европол Роб Уейнрайт.

„Операция „Шок” е една изключително добре подготвена операция, която е в полза на пълноправното членство на България в евроатлантическите структури и общата сигурност на европейските държави“, категоричен бе вътрешният министър, който в момента е на посещение в Берлин.

Един от първите отзиви по операцията дойде от адвокат Мариана Тодорова, която се оплака от оказано полицейско насилие над неин клиент. Тя каза пред „Фокус“, че клиентът й е арестуван и към настоящия момент не знае къде се намира и никой не дал информация къде ще бъде заведен.

„Полицаите са предупредили, че има акция, а жената на клиента е казала че ще слезе и ще отвори вратата, но те са я разбили преди тя да слезе и да отвори входната врата. Служителите на реда са показали документи, които не са били дадени да бъдат прочетени от близките на арестувания, а са показани листове и са казали, че има европейска заповед за арест, но не и от коя държава е и кога ще бъдат докарани лицата. Не е имало достъп на адвокат до задържаните“, подчерта още защитникът. В къщата е имало повече от 10 души, сред които и малки деца и непълнолетни.

Във Варна също продължава полицейската операция по търсене на лица и моторни превозни средства, обявени за издирване от Шенгенска информационна система.

Полицейската акция „Шок“ продължава и в момента.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван