Вестниците на 10 юли

1007-newspaper1Ел Дорадо под Брезник
в-к „Стандарт“

Истински златен град лежи под хълмовете на Брезник. В недрата на родния Ел Дорадо изникна ново находище на благородни метали, похвалиха се от канадската компания EurOmax Resources в официалния си уебсайт. Жилата съдържа около 2,5 млн. тона безценна руда. Очаква се от нея да бъдат добити около 463 хил. унции злато и 2,1 млн. унции сребро. Съкровищата са пръснати на площ от 1,5 кв. км на около 150 метра под земята. Всеки тон руда от новото находище ще дава по 3,03 грама злато и 8,9 грама сребро и други метали, съобщават канадците.

Къде летуват животните на политиците
в-к „24 часа“

След броени дни депутатите ще излязат във ваканция. Някои ще поемат към морето, други ще са на планина, а трети са резервирали екскурзии в чужбина. Какво ще правят обаче техните домашни любимци в жегите? И колко от тях ще топнат лапички в морето, проучи “24 часа”.

Код “Оранжево”: Прегряваме
в-к „Труд“

До 39 градуса ще се нагрее термометърът в неделя, предупредиха синоптиците. В събота заради жегите в девет области на страната (Видинска, Монтанска, Плевенска, Русенска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска и Ямболска) бе обявен код “Жълто”, предупреждаващ за потенциална опасност. “Жълт” код се обявява, когато температурите са над 34 градуса.

Кола падна в дупка, КАТ обвини общината
в-к „Труд“

Кола се потроши в дупка и за първи път КАТ-Враца призна, че причината за станалата злополука е по вина на стопанина на пътя. Обикновената практика е да се вменява вина на водачите, че шофират с несъобразена скорост.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван