102 изчезнали при потъването на руския кораб „България“

1107-sh1
Снимка: РИА Новости

Продължава издирването на оцелели при спасителната операция за издирване на хора, изчезнали при потъването на руския кораб „България“ в река Волга – край Казан, предава РИА Новости.

Спасителите, проучвали вътрешността на потъналия кораб „България”, са открили голям брой загинали. Това се случило, когато през нощта корпусът е бил претърсван, като са се очаквали възможни отговори от намиращи се вътре хора, но – по думите на началника на регионалния център на руското министерство на извънредните ситуации Игор Паншин – за съжаление е нямало ответни отговори.

„Основната задача е била да се провери музикалната зала, ресторантите, баровете, където обикновено е пренаселено”, каза още той и допълни че сега е бил осветен трюмът, ресторантите, където и имало много хора, но сред тях са липсвали живи.

От руското министерство на извънредните ситуации съобщиха, че на борда на кораба е имало 185 души, от които 148 са били туристи.

До момента властите в Татарстан са потвърдили, че са открили пет жертви от общо 105 изчезнали. Последните данни гласят, че са спасени 83 души, а останалите остават в неизвестност.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван