Преглед на печата – 11 юли

1107-newspaper1Дянков за Найденов: Повече говори, по-малко работи
в-к „Труд“

Анонс на интервю с вицепремиера и финансов министър Симеон Дянвков. „Още кадрови рокади ще има по висшите етажи на властта. За постовете си трябва да се притесняват чиновници, чиито институции са на подчинение на Дянков и в които не е имало големи промени“. Цялото интервю – във вестника.

Ловен билет срещу джип
в-к „Стандарт“

Най-соленият рушвет у нас е за ловен билет. В много случаи той се дава само срещу джип или дарение, алармирали пред „Стандарт“ препатили кандидати за авджии. Тежките изпити с листовки и стрелба са най-малкият проблем. Всичко по темата – в „Стандарт“.

38 акта за груби нарушения в НДК
в-к „24 часа“

27 акта срещу бившия директор на НДК Христо Друмев и 11 срещу двореца като юридическо лице са издадени след неколкомесечния одит на Агенцията за държавна финансова инспекция, научили от “24 часа”. Според проверката, която обхваща периода от две години, административните нарушения са многобройни, пише изданието в днешния си брой.

Върховният съд спаси тавана на пенсиите
в-к „Сега“

След двумесечно умуване Върховният административен съд постанови, че в България е нормално човек да взема само 700 лв. пенсия, макар че в конкретния случай има право да получава 995 лв. Решението на ВАС е поредното и окончателното, което потвърждава законността на т.нар. таван на пенсиите, съобщава още вестник „Сега“.

И Италия пред гръцка драма
в-к „Дневник“

Италия е застрашена да последва Гърция и Португалия и да изпадне в дългова криза, след като инвеститорите започнаха в края на миналата седмица масово да разпродават италиански облигации. Повод за това бяха опасенията, че дълговата криза в еврозоната ще продължи да се разраства и част от банките на Апенините няма да минат успешно стрес тестовете, чиито резултати се очакват на 15 юли, съобщи агенция „Ройтерс“, цитирана от „Дневник“ днес.

Актовете от КАТ готови след седмица
в-к „Монитор“

Дългото чакане за актове в КАТ е към своя край. От първи август наказателните постановления ще са готови едва седмица след хващането на шофьора в нарушение. Първоначално от експресните услуги в Пътна полиция ще се възползват само водачите в София, а по-късно практиката ще бъде въведена в цялата страна, съобщили пред „Монитор” от столичния КАТ.

ГЕРБ намери наследник на Христина Митрева
в-к „Новинар“

Бисер Петков, бивш заместник-председател на Комисията за финансов надзор, вероятно ще оглави Националния осигурителен институт (НОИ). Самият Петков също е потвърдил, че от управляващата партия са му предложили да заема поста и той е приел. Очаква се парламентът да гласува кадровото предложение в сряда, пише в-к „Новинар“.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван