Марешки иска спиране на проекта за модернизация на армията

Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки призова от трибуната на Народното събрание за спиране на проекта за модернизация на армията на обща стойност 3 милиарда и 300 милиона лева, одобрен от правителството.

Веселин Марешки: „Патриоти щедро обещаваха рязко увеличение на пенсиите. Оказа се, че за тях военните играчки са много по-важни от живота на хората и нещо, което го е казал българският народ – „На гол тумбак, чифте пищови“… Някой дава ли си сметка, че наливаме тези милиарди, взети от джоба на изстрадалия ни народ за развитието на чужди икономики. Тези, които са „за“, са в далаверата“

От „Обединени патриоти“ пък обвиниха Марешки в популизъм и защитиха проектите за Министерство на отбраната.

Искрен Веселинов: „Следим творческите въплъщения на политически лидер, опит за дребнави заяждания и за флирт с най-грозното лице на популизма, който през последните месеци прави ловки пируети в политическото пространство. Както е бил за бизнеса, се оказа защитник на пенсионерите. Въпросът за превъоръжаването е въпрос на национална сигурност, но и на национална чест“.

Вчера лидерът на партия „Воля“ внесе в деловодството на Народното събрание предложение за мораториум на проектите за въоръжаване на българската армия.

Коментирайте тази новина

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван