Подполковник Невяна Митева ще е кандидатът за вицепрезидент на Анастас Герджиков

294
  • Очаква се името ѝ да бъде официално обявено в неделя, когато ще се събере Инициативният комитет, който ще издигне двойката
  • В Инициативния комитет виждаме имената на Богдана Карадочева и Стефан Цанев, Валя Балканска също потвърди, че е част от Комитета, защото за нея проф. Герджиков е нов човек и иска да го подкрепи; Теодосий Спасов, проф. Николай Овчаров и проф. Румяна Коларова

Защо е важно?

Битката за президентския пост на предстоящите избори през ноември месец т.г. ще е изключително важна, защото ще покаже дали ГЕРБ отстъпва на т.нар. „партии на промянта“, които подкрепят действията на президента Румен Радев за ревизия на управлението на Бойко Борисов. През последните месеци фигурата на президента се оказа ключова заради нежеланието и невъзможността на парламентарно представените партии да съставят правителство в два поредни парламента, в рамките на няколко месеца.

Каква е новината?

Подполковник Невяна Митева ще е кандидатът за вицепрезидент на проф. Анастас Герджиков, според източници на БНР.

Голямата картина

Подполковник Невяна Митева е председател на Сдружението на жените военнослужещи. В миналото е работила като специалист „Връзки с обществеността“ във Военновъздушните сили. 

Възпитаник е на Националната спортна академия и е представителка на златното поколение в българското плуване. Влиза в редиците на българската армия още през 1989 г., след като участва на Олимпийските игри в Сеул.  Има над 120 медала, купи и отличия, като държи националните рекорди на 100 и 200 метра „Бътерфлай“.