Церемония по издигане кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент в НДК

444
  • „Приех тази номинация, защото вярвам, че всеки от нас трябва да плати цената на това, което е получил и трябва да се опита да върне поне малко от това, което е получил от България“
  • Румен Радев: „Борисов се крие зад тогата на проф. Герджиков“
  • Мнозина припомниха скандала с ректора на СУ, който сключил договор с майка си за 9 000 лева

Защо е важно?

Професор Анастас Герджиков ще е един от основните опоненти на президента Румен Радев на изборите през ноември тази година. Вече стана ясно, че ГЕРБ ще подкрепи номинацията на проф. Герджиков.

Каква е новината?

В зала 6 на НДК се провежда официална церемония по издигане кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент и Невяна Митева за вицепрезидент. Председател на инициативния комитет е юристът и бивш депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков, а в комитета участие взимат 67 души.  

Предизборното мото на тандема Герджиков – Митева ще е „Наистина обединени“.

Голямата картина

ГЕРБ решиха да подкрепят кандидатурата на професор Анастас Герджиков за президент след като официално той обяви намерението си тази седмица. Не закъсняха и критиките към Бойко Борисов. Първото обвинение, че „Борисов се крие зад тогата на проф. Герджиков“ дойде от президента Румен Радев, който призова лидера на ГЕРБ да „излезе от нелегалност“ и да се кандидатира за президент.

Борисов отговори на Радев, че ни е нужен президент, който да обединява българския народ, а не да го разделя и за това ГЕРБ подкрепят проф. Герджиков.

Мнозина припомниха и скандала с ректора на СУ, който сключил договор за 9000 лв с майка си. Парите са за изследване на потребностите от обучение по български език и литература в общностите ни в чужбина, както и за изготвяне на учебна програма и обучителни материали.
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество не е открила конфликт на интереси при проф. Герджиков, относно казуса.

Коментарите са забранени.