Нови ковид мерки от утре, 18 октомври?

378
  • 1867 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие
  • 512 в интензивни отделения
  • 43 са починали през изминалото денонощие

Защо е важно?

Нараства броят на пациентите с ковид 19 в болница. 6 хиляди души с доказан коронавирус се лекуват в лечебни заведения, като 512 от тях са в интензивни отделения. Отчетени са 43 смъртни случая, свързани с инфекцията.

Каква е новината?

Очаква се утре да бъдат обявени нови ограничителни мерки. На заседанието на експертния съвет при премиера ще се настоява да бъдат затегнати мерките, каза пред Българското национално радио директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

Голямата картина

Новопостъпилите в болнично заведение лица са 262, от които 90,08% не са ваксинирани, показва Единният информационен портал.

2 626 708 са общо поставените у нас дози от ваксините срещу коронавирусната инфекция. 2 925 от тях са приложени през изминалото денонощие.

Националната информационна система показва, че медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус у нас, са общо 15 068.

Нови 35 случая са регистрирани през изминалото денонощие. Девет от тях са установени при лекари, девет – при медицински сестри, седем – при санитари и десет – при друг медицински персонал.

Коментарите са забранени.